Novice




12. april 2024

95. Huda pokušnja! s Špelo Kuhar, Robertom Potokarjem in Amadejo Tacer

Približuje se prav posebna Huda pokušnja! Konec aprila bomo o literaturi in vinu namreč razpravljali v Gornji Radgoni! V Domu penine bomo sredo, 24. aprila, ob 19. uri prisluhnili avtorjema vodnika Slovenija osebno, Špeli Kuhar in Robertu Potokarju, ter sommelierki tretje stopnje, desni roki glavne enologinje, terenski komericalistki in svetovalki gostincem pri izbiri in ponudbi vin Amadeji Tacer.


7. marec 2024

94. Huda pokušnja! z Janom Krmeljem in Majo Pečarič

Začetek pomladi prinaša 94. Hudo pokušnjo! V sredo, 27. marca, se nam bosta ob 19. uri v Muzikafeju pridružila pesnik Jan Krmelj, ki se bo predstavil s svojo drugo pesniško zbirko Uho, ter Maja Pečarič, slovenska vinska kraljica 2023. Literarno-vinski dogodek bosta vodila novinarka in pesnica Petra Bauman in vinski publicist Jože Rozman.


27. avgust 2023

Zaključek festivala Dnevi poezije in vina

Zaključili smo letošnji festival, ki je tudi tokrat Ptuj spremenil v prestolnico poezije in vina, z veliko vrsto raznolikih dogodkov pa je postregel tudi drugod po Sloveniji in celo preko njenih meja. Prisluhnili smo lahko še zadnjemu letošnjemu Velikemu pesniškemu branju in se zazibali ob zvokih skupine Čompe in ob Elektro stihu.


26. avgust 2023

Festival Dnevi poezije in vina je v polnem razmahu

Tudi včeraj smo dogajanje na Ptuju popestrili z Velikim pesniškim branjem in koncertom mlade zasedbe Regen. Program je zaključil izbor kratkih filmov festivala SHOTS. 


25. avgust 2023

Uradno odprtje festivala s prvim javnim branjem Odprtega pisma Evropi Davida Harsenta

Na Ptuju smo s prvim javnim branjem Odprtega pisma Evropi, ki je občinstvo nagovorilo z naslavljanjem okoljske problematike, slavnostno odprli letošnji festival. Sledilo je živahno dogajanje v spremljavi domačih in tujih pesnic ter pesnikov, glasbe in seveda vina.


22. avgust 2023

Obvestilo o aktualnih spremembah programa

Trije napovedani pesniki se iz zdravstvenih razlogov letošnjega festivala Dnevi poezije in vina v živo žal ne bodo mogli udeležili, izvedba kulinaričnega dogodka je zamaknjena v september.


21. avgust 2023

Festivalsko dogajanje v prvi polovici tedna

Začel se je 27. festival Dnevi poezije in vina, ki bo do sobote, 26. avgusta, potekal na Ptuju in v številnih drugih krajih po Sloveniji ter čez mejo. Prvi festivalski dan se bo začel na Petanjcih, sledilo bo dogajanje v Ljutomeru, Ormožu, Ljubljani in na Ptuju.


18. avgust 2023

V ponedeljek se začenja 27. festival Dnevi poezije in vina

17. avgusta so Kristina Kočan, Taja Islamovič in Petra Kolmančič na novinarski konferenci predstavile vsebine, poudarke in novosti 27. festivala Dnevi poezije in vina.


11. avgust 2023

Pesniški zbirki častnih gostov in brezplačne knjižice poezije gostujočih pesnikov že na voljo

Izšli sta zbirki častnih gostov 27. festivala Dnevi poezije in vina ter knjižice s poezijo pesniških gostov. Na voljo so v knjigarni Beletrina v Ljubljani, svoje izvode pa si lahko priskrbite tudi na festivalu.


7. avgust 2023

Praznovanje svetovne poezije, izvrstnega vina in odlične hrane

27. festival Dnevi poezije in vina bo med 21. in 26. avgustom 2023 na Ptuju in v drugih krajih po Sloveniji in čez mejo tudi letos postregel z domiselno mešanico svetovne poezije, vrhunskega vina in izvrstne hrane. 



1/7
1/7