Novice
21. december 2019

ODPRT JE NATEČAJ ZA NAJBOLJŠO NOVOLETNO ŽELJO EVROPI 2019!

Dnevi poezije in vina v sodelovanju z Allianz Kultufstiftung že tretje leto zaporedoma objavljajo nagradni natečaj za najboljšo novoletno željo Evropi.

Vabimo vas, da nam pošljete svojo novoletno željo Evropi – dobro željo, prošnjo ali nasvet za prihodnost Evrope in vseh, ki jo lahko imenujejo, ali bi jo radi imenovali svoj dom.

Rok za oddajo prispevkov je nedelja, 29. 12. 2019. Avtor/-ica najboljše želje bo za nagrado prejel/-a tridnevni obisk prihodnjega festivala Dnevi poezije in vina (26.29. 8. 2020) na Ptuju, Slovenija.


15. avgust 2019

Dobrodelni pesniški dvoboji

V soboto, 24. avgusta 2019, vas  ob 18.30 vabimo na Dobodelne psniške dvoboje  v Mestno gledališče Ptuj.

Nastopili bodo: ALEŠ ŠTEGER, KRISTINA KOČAN, SIMONA KOPINŠEK, GLORJANA VEBER, PETER SRPČIČ, DAVID BEDRAČ, ROMANA ERCEGOVIČ, ALEKSANDRA JELUŠIČ

Celoten izkupiček dogodka bo namenjen delovanju Gledališkega studia Ptuj – DPD Svoboda Ptuj.

Vstopnina: 10 €

Vstopnice lahko kupite na blagajni Mestnega gledališča Ptuj, od ponedeljka, 19. avgusta 2019, dalje vsak dan med 9. in 13. uro, v sredo do 17. ure. Prav tako bo blagajna odprta v soboto, 24. avgusta 2019, od 9. do 12. ure in eno uro pred predstavo.

 


10. julij 2019

Poezija v fokusu: Nemčija

V Slovenijo prihajata dve velikanki in dva velikana sodobne poezije, pisane v nemškem jeziku: Jan Wagner, Monika Rinck, Birgit Müller-Wieland in José F. A. Oliver.

Skupaj s slovenskimi kolegi Milanom Deklevo, Miljano Cunta, Gregorjem Podlogarjem in Stanko Hrastelj ter prevajalko Amalije Maček bodo v Jeruzalemu, nedaleč od jezikovne meje med slovenskim in nemškim jezikom, prevajali svoje tekste in se predstavili občinstvu v nepozabnih ambientih.


4. julij 2019

Odprto pismo Evropi 2019

Dnevi poezije in vina so v sodelovanju z Allianz Kulturstiftung iz Berlina v letu 2017 iniciirali Odprto pismo Evropi. Pismo nagovarja Evropo in svet z željo vrniti v javno rabo jezik umetnosti, pretehtan, pretanjen in natančen. Umetniško vodstvo festivala skupaj z Allianz Kulturstiftung vsako leto izbere vrhunskega pesnika/pesnico in mu/ji da enkratno priložnost nagovoriti Evropo in izpostaviti probleme, ki se mu/ji zdijo najbolj pereči.

Letos Odprto pismo Evropi piše nemški kozmopolit, pisatelj, prevajalec in performer bolgarskega rodu Ilija Trojanow.


3. julij 2019

Zasebna branja

Zasebna branja ostajajo med najbolj priljubljenimi dogodki festivalskega programa. V senčnih zavetjih štirih skritih ptujskih kotičkov bomo tudi letos prisluhnili besedam in poeziji festivalskih gostov. Prevode poezije v slovenščino bodo interpretirali člani DPD Svoboda Ptuj – Teater III. Na te skrite lokacije vas bomo vsak dan petnajst minut pred začetkom dogodka pospremili izpred festivalske infotočke na Vrazovem trgu (domKULTure muziKafe).


2. julij 2019

Zid poezije

Na Jadranski ulici zahodno pročelje domaKULTure muziKafe nosi v kovinske kroge vgravirane verze vseh gostujočih pesnic in pesnikov dosedanjih festivalov izpod rok Dušana Fišerja. Vsako leto so dodani novi, vsako leto na drugačni barvni osnovi.