Novice
16. oktober 2020

Umetnost vztrajno išče svojo pot

»Poezija je delila pozitiven human virus na več kot 60 dogodkih letošnjega festivala, skupaj z drugimi, navdihnila z novo močjo in sporočilnostjo, da je jutri nov dan, drugačen od tega, kakršnega živimo danes.«

 Tako so poročali mediji o festivalu Dnevi poezije in vina, ko je Ptuj ponovno zaživel kot evropska prestolnica poezije in del evropske pesniške mreže Versopolis, ki povezuje več kot 30 mednarodnih pesniških festivalov.

Kljub številnim izzivom časa v katerem živimo, umetnost vztrajno išče svojo pot še danes.

Na naši spletni strani lahko najdete več o ustvarjalcih in njihovi poeziji ter številne prevode.

Prav tako pa vas prisrčno vabimo, da spremljate spletno stran in ostala družbena omrežja Beletrine, vključno z Beletrininim You Tube kanalom, kjer so zanimive in aktualne umetniške vsebine.

Vabljeni!


19. september 2020

Dnevi poezije in vina: Patrizia Cavalli - pogovor Janka Petrovca s Patrizio Cavalli

Cenjeni ljubitelji poezije,

vabimo vas, da si ogledate intervju s častno gostjo letošnjega festivala Dnevi poezije in vina Patrizio Cavalli. 

Pogovor vodi Janko Petrovec.

 

 


30. avgust 2020

ZAKLJUČEK 24. FESTIVALA DNEVI POEZIJE IN VINA 2020

V soboto, 29. avgusta, so se z Velikim večernim branjem in koncertom Dua Atanasovski zaključili 24. Dnevi poezije in vina. Z več kot 60 dogodki, 33 pesniki iz 16 držav in več kot sto udeleženimi umetniki nam je uspel še en odlično obiskan festival, s čimer smo dokazali, da se navkljub izzivom, ki jih prinašajo trenutne omejitve, da umetnost ljudem še vedno ponuditi na dogodkih v živo.


30. avgust 2020

OKROGLA MIZA: VINO IN UMETNOST

Sobotno festivalsko dopoldne smo preživeli v Dominikanskem samostanu na Ptuju, kjer smo se udeležili okrogle mize o povezovanju vina in umetnosti. Sodelujoči gostje Janja Viher, Franci Cvetko, Stane Kocutar, Slavko Podbrežnik, Danilo Steyer in Sašo Topolšek so premišljevali o vinu kot o umetniškem izrazu in obratno.


29. avgust 2020

ODPRTO PISMO EVROPI 2020

24. Dneve poezije in vina na Ptuju smo otvorili s častnim branjem Odprtega pisma Evropi, avtorica katerega je madžarska pesnica in prozaistka Krisztina Tóth.


28. avgust 2020

NA PTUJU OTVORILI 24. DNEVE POEZIJE IN VINA

Dneve poezije in vina smo začeli z Večeri pred dnevi, ki so bili polni poetičnih in glasbenih izkušenj, primernih za različne generacije. Vse do jutri zvečer, 29. avgusta, boste imeli možnost doživeti izkušnjo zasebnega branja, obiskati gledališke uprizoritve in koncerte ter se udeležiti degustacij vin vinarjev vseh treh slovenskih vinorodnih dežel.

Kraj in čas dogodkov na Ptuju in v drugih krajih si lahko ogledate na: https://www.stihoteka.com/dogodki/seznam


26. avgust 2020

Nagradna igra Poezija na Biblosu

Sodelujte v nagradni igri Dnevi poezije in vina z Biblosom in z malo sreče lahko dobite nov uradni Biblos e-bralnik Calypso z dvema e-knjigama poezije! 

Do 31. avgusta 2020 oddajte letak za žrebanje v prešerno škatlo na prizoriščih Dnevov poezije in vina in sreča se lahko nasmehne prav vam!

Pravila nagradne igre so objavljena na www.stihoteka.com


23. avgust 2020

Dnevi poezije in vina na Radio Slovenija

Na Radiu Slovenija vas od 24. 8. do 30. 8. vabimo k poslušanju jutranjega in večernega predvajanja  liričnega utrinka gostujočih pesnic in pesnikov za poetična jutra in sproščene večere na 3. programu. V literarnem nokturnu se bomo posvetili  poljski pesnici Krystyni Dąbrowski in hindijskemu pesniku Mohanu Rani.


21. avgust 2020

Odprte so prijave na dogodke Dnevov poezije in vina 2020

Ker je število mest na dogodkih dnevnega in polnočnega programa na Ptuju omejeno, vas vabimo, da si s predhodno prijavo zagotovite svoje mesto. Prijavite se lahko na preko spletnih prijavnic.


10. avgust 2020

Pred festivalom širimo poezijo z uveljavljenimi slovenskimi ustvarjalci

Pred začetkom festivala smo uveljavljene ustvarjalce prosili, da sodelujejo z nami pri širjenju branja poezije. Kaj pravi pisatelj in prevejalec Andrej E. Skubic?1/3
1/3